söndag 28 november 2010

Uppsala konsert och kongress

Skrytbygget i Uppsala, för litet för Orphei Drängar men ganska stort ändå. Vi hoppas på fullt hus till ikväll förstås, när The Queen Symphony skall framföras.

Insidan

Ja det är ett märkligt bygge

lördag 27 november 2010

Genrep

Här övas the Queen Symphony, orkestern är 160 man/kvinna stark. Snart tillkommer ett par körer, då blir det trångt i Alfvénsalen i Uppsala. Konserten imorgon är på Uppsala Konsert och Kongress.

fredag 26 november 2010

måndag 22 november 2010

Destination Gotland

Det är definitivt inte någon trängsel på Gotlandsfärjan (eller fastlandsfärjan) en måndag i november.

söndag 21 november 2010

Söndagstur

Så här vacker blir man av en liten träningsrunda med MTB genom diverse naturreservat. Kompisar är himla kul, en nackdel är möjligen att man blir ännu mer lerig i ansiktet än om man kör ensam. Och om kompisarna dessutom dissar fikastoppet på turen, kan man rent av kräva pengarna tillbaka.
Posted by Picasa

lördag 20 november 2010

Stockholms Läns Blåsarsymfoniker

Festkonsert för att fira att blåsarna varit i St Petersburg och övat upp sig, samt att de hittade hem därifrån. Berwaldhallen denna gång, snart flyttar de in på Nybrokajen 11.

fredag 19 november 2010

Sälja mera!

Motionscykeln åkte ut, blocket.se är bra! Köparen visste inget im SPD-pedaler så han fick med sig Fredriks urvuxna cykelskor också. Och en snabb lektion i hur man använder clips på cykel...

Elefant

Mötte en plyschelefant i Sollentuna centrum idag. Den var i naturlig tonåringsstorlek, eldfantdito alltså. Klappvänlig, tyvärr missade jag vad den gjorde reklam för.

onsdag 17 november 2010

Blått

På väg till Domarudden för att bada i Drängsjön (+2) och värma upp mig i bastun (+100). En kort stund när solen går ner blir allting vackert pch blått.

måndag 15 november 2010

Queen symphony

Uppsala Blåsorkester, solister och en jättekör repeterar för den stora Queen-konserten 28/11.

lördag 13 november 2010

Kollektomat

Arken, dvs missionskyrkan i Värnamo, har en betalterminal med kortläsare för folk som vill bidra till kollekten. Välj ändamål och belopp, slå kod och godkänn.

SM i brassband

Idag avgörs det vilka som blir svenska mästare i brassband. Här är Åsenhöga Brass, som tävlar i division 1.

fredag 12 november 2010

Genrep

Värnamo, fredag kl 16, Libanongården. Sista repetitionen innan tävlingen.

onsdag 10 november 2010

ERIBÄRS

Vi var kollegor på 80-talet och träffas fortfarande. Från baren högst upp i skatteskrapan får man en riktigt bra och gratis utsikt över stan. Det där med gratis utsikt tar de igen i baren, en flaska öl 62kr.

måndag 8 november 2010

Ännu ett shoppingcentrum

Ibland går även Fantomen ut på gatorna som en vanlig medborgare och äter sushi till lunch. Sollentuna Centrum har fått en food court.

söndag 7 november 2010

Söndag

Fördelen med nattvardsgudstjänst är att det blir mer vacker musik att lyssna på (och spela).

Premiär

Pilgrimsmässa i St. Eriks kyrka. Första offentliga framträdandet med bastrombonen, yo.

lördag 6 november 2010

Ny handväska

Det ser ut som tre grabbar som sitter på Starbucks på Berlin Tegel och väntar på bussen hem, men egentligen är detta en bild av min nya handväska. Inköptes igår, med sönerna otåligt hoppande runt i affären med uttalanden i stil med "Du också, min kommersiella mamma?", "Kan vi gå nu?" och "Behöver du verkligen en till väska?". Tips: ta inte med söner när ni ska shoppa handväska.

fredag 5 november 2010

Paris Bar

Kollade interiören på Paris Bar - har Tintin varit här så syns det i alla fall inte idag. Hergé tittade antagligen in för en Berliner Kindl...

torsdag 4 november 2010

BPO

Vi kom till biljettkassan vid rätt ögonblick i förrgår och fick de sista 4 biljetterna. Högre upp än så här kommer man inte i Berliner Philharmonie. Nu ska BPO spela Mahler och Rachmaninov tillsammans med Sir Simon Rattle. Åtminstone en av sönerna befinner sig i sjunde symfonihimlen just nu, underteckad mår också fint.

onsdag 3 november 2010