lördag 26 mars 2011

Flytta

St. Eriks kyrka, lördag förmiddag och några medlemmar i Berga brassband  har just kört hit ett antal tunga arkivskåp från vår gamla övningslokal Sågen i Åkersberga. Nu har vi flyttat på riktigt.

torsdag 24 mars 2011

Skylt

Den här bilden tänkte vi skicka till stadsbyggnadskontoret. Det behövs bygglov för att sätta upp en butiksskylt i Gamla Stan.

lördag 19 mars 2011

Bålsta

Vi åkte till Bålsta för att söka efter en alldeles ny geocache och träffade trevliga geocacharkollegor. Det blev FTF - First to find - på den. Det är mycket bra för vår cachingstatistik. Glada fortsatte vi att leta efter andra lite äldre burkar i trakten.

tisdag 15 mars 2011

Eldfest!

Tisdagen innan det persiska nyåret, Navroz, firas eldfest. Det som inte blir uppeldat denna tisdag kan dumpas på den svenska valborgsbrasan. Och skulle det mot förmodan finnas något kvar att bränna framåt juni så kan finnarna slänga det på sin midsommareld.

Baskollega

Japp, nu får brasset gå hem men stråkarna har ett pass kvar på kvällens repetition.

Läckerbit

Det är alltid lika upplyftande att studera klädmodet på pendeltåget. Imorgon tar jag cykeln, det här står jag inte ut med.

söndag 13 mars 2011

Österled

Österleds brass skall strax spela på gudstjänst. Trombonsektionen (trombonsekten?) har fikarast.

lördag 12 mars 2011

Pussar

Gamla Uppsala är ju ett bra ställe att turista på, självklart passar det då med pussar.

fredag 11 mars 2011

Fredagsmys

Fredagsmys för egenföretagare : fixa en kabelvägg i butiken, efter att ha burit ned ett halvt ton övertaliga hyllor till källaren.

måndag 7 mars 2011

Måndag, äntligen

Lugn dag med uppackning av varor i butiken och kassainstallation. Papperen stod så rakt så jag var tvungen att ta en sned bild.

lördag 5 mars 2011

Kreativ konstruktion

Väggarna är sneda och krokiga. Och så ett fönster till råga på allt. Just här ska vi ha en hyllvägg!
Färdig hylla, många timmar senare.
Några konsoler med fot från en helt annan hylla fick bli "vägg", hyllan byggdes på den. Sedan är det bara att fästa konstruktionen i huset lite lätt, så att den inte välter.

fredag 4 mars 2011

Biltjuvar!

Skurkar! Kanaljer! Bomber och granater! Någon behövde visst lyktor och en ratt till sin BMW och tyckte det var lite jobbigt att gå till affären och köpa det. Då kan man bryta upp en bil, plocka åt sig det man behöver och klippa av kablarna.

torsdag 3 mars 2011

Bygga butik

Nu är det mesta av inredningen inburet i butiken - några hyllor som vi hoppas slippa använda står kvar i mitt garage. Imorgon kommer 5 pallar med varor.

onsdag 2 mars 2011

Inredning

Vi har ropat in 28 sektioner konsolhyllor och en stor fristående hyllvägg i en konkursauktion i Nynäshamn. Här är det auktionsobjekt 552, "17 sektioner konsoler med hyllor och vitrinskåp" som håller på att skruvas ned.

Släpa

Det är egentligen ganska roligt att köra med släp, speciellt om man lyckas backa in det där det skulle in.

tisdag 1 mars 2011

Inflyttning

Dags att bygga butik! Hyllbitarna som fyllde upp mitt garage tar inte alls lika mycket plats när man bygger hyllor av dem. Imorgon mera hyllor.